Новороденo бебe

Фотосесия на новородено

Фотосесия на новородено бебе

Фотосесиите за новородено бебче са нещо, което ще Ви умилява винаги, когато погледнете снимките. Не че останалите снимки на децата Ви не действат по същия начин, просто са толкова мънички за изключително кратко време, а то отлита за миг. Бебешка фотосесия наричаме всяка бебешка сесия до 7-мия месец на бебчетата – до момента, в който започнат да седят самостоятелно.

📅 Оптимално е фотосесията на новородено да се проведе между 8-мия и 10-тия ден на бебчето, като в по-широки граници времето е между 5-тия и 14-тия ден от раждането. Знам, че голяма част от вас са доста стресирани в първите дни и трудно успявате да се организирате и да запечатим тези мигове. В никакъв случай не е фатално ако не успеете. Снимките могат да се направят и след този период, но трябва да имате предвид, че бебетата започват да спят по-малко, да са по-неспокойни, някои ги мъчат колики.

👨‍👨‍👧‍👦 В сесията могат да се включат родителите, както и по-големи братчета и сестрички (в случай че има такива).

🎛 Една бебешка фотосесия отнема средно около 2 часа, но е възможно да отнеме и повече, в случай че не уцелим времето за сън на малкото човече. Добре е да се въоражите с търпение.

Често бебчетата не спят по 3 причини:
⚠ гладни са
⚠ имат нужда от смяна на памперса
⚠ имат нужда от успокоение (заради коремчето или просто така, защото всеки от нас понякога има нужда някой да го прегърне)

И за трите причини има решение, важно е само да не губите спокойствието си и нещата ще се получат.

🍼 Моля да носите храна за бебчето (в случаите, в които бебето на кърма е достатъчно просто мама да е там), защото може да се наложи да похапне, за да се успокои.

👣 Моля да носите също бяло боди, защото някои бебчета се чувстват по-спокойни, когато са облечени а бялото боди ни дава възможност за много комбинации.

💄 Добре е мама да е с матирана кожа (и грим ако носи такъв) в случай че има желание да се включи в снимките.

👗 За всички участници е препоръчително да бъдат с едноцветни дрехи без големи щампи в една гама. Намигам и споделям, че бялото винаги е добра идея 😎

Може да запазите своята фотосесия през страницата с контакти