Здравейте. Първият пост ще бъде посветен на обработка на кадрите и разликата между обработени кадри и необработени кадри. От доста време се каня да започна да пиша блог към сайта ми, в които да Ви разказвам неща свързани с фотографията, та.. започва се 🙂

Понеже с доста от вас сме си говорили за разликата между обработени и необработени кадри, реших да Ви покажа, защо е важно да избирате фотограф, който обтаботва снимките си.
Всички сме виждали оферти в разни сайтове и изскачащи реклами във facebook и messanger, където едни хора предлагат много снимки за малко пари. Това, в крайна сметка е някаква опция да си запазиш някакви спомени. Погледнато малко по-детайлно обаче, всички знаем максимата – “евтиното излиза скъпо”. Обикновено същите тези хора просто дават кадрите така както апарата ги е обработил (фотографите го наричаме SOOC). В тях няма личен почерк и липсват корекции, които биха могли да направят избражението доста по-добро и приятно за окото.

Особено важно е да заложите на качествени изображения, ако разчитате на тях да Ви представят в най-добрата Ви светлина.
Ще дам пример: решавате да кандидатствате за нова работа. Трябва да си направите CV, което да направи добро впечатление. Първото нещо, което вижда човекът, който отвори CV-то Ви е именно вашата снимка.
Не че външността е най-важна, съвсем не е, но в момент, в който човекът погледне CV-то, една добре направена професионална снимка прави добро първо впечатление.
Същото важи за linked-in. Всички ние (без много да се замисляме) приемаме по-сериозно хора, които имат подчертано бизнес профили в такъв тип платформа.